Diensten

U kunt op de praktijk terecht voor :

Jaarlijkse gezondheidscontrole

Op de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt uw dier volledig onderzocht; gewicht, neus, oren, ogen, huid, hart, luchtwegen etc. Eventuele extra vragen en opmerkingen worden zeker bekeken. Er wordt ook gevraagd naar ontworming en vaccinaties. Breng daarom zeker steeds het paspoort en/of vaccinatieboekje van je huisdier mee.

Uw hond, kat en konijn zijn welkom voor hun jaarlijkse vaccinaties. Er zijn verschillende combinaties van vaccins mogelijk en deze worden in de praktijk uitgebreid besproken.
Voor honden : Vaccinatie mogelijk tegen Hondenziekte, infectieuze hepatitis, parvovirus, leptospirose, kennelhoest, hondsdolheid en eventueel de ziekte van Lyme
Voor katten: Vaccinatie mogelijk tegen kattenziekte, kattenniesziekte, Chlamydia, leukose en hondsdolheid.

Na het algemene gezondheidsonderzoek kunnen, indien nodig, steeds verdere onderzoeken ingesteld worden.

Vergeet niet langs te komen op de praktijk +- 1 maand voor het vertrek op reis om te controleren of uw dier in orde is met de regelgeving!


Identificatie/ Chippen

Het belang van chippen is in onze maatschappij sterk toegenomen. Het aantal dieren die gevonden wordt en waar de eigenaar niet meer van terug te vinden is, is enorm. Laat daarom je hond en kat chippen & registreren. Honden moeten worden gechipt voor de leeftijd van 8 weken. Katten moeten gechipt (en gesteriliseerd/gecastreerd) worden vóór het verhandelen.


Radiografie

De praktijk beschikt over een digitaal RX toestel. RX-foto’s van grote rassen worden op locatie gemaakt.
Voor officiële radiografieën voor heupdysplasie en elleboogdysplasie (ivm St Hubertus) wordt samengewerkt met een collega. Bel vrijblijvend voor meer info.


Echografie

Via echo kunnen we bepaalde organen of orgaansystemen beter in beeld brengen. Bijvoorbeeld; milt, lever, nieren, blaas, baarmoeder (voor oa drachtdiagnose of baarmoederontsteking), …


Microscopie

In de praktijk kan de microscoop een grote meerwaarde geven naar behandeling van de patiënt toe. Oorswabs, huidafkrabsels en puncties kunnen meteen worden bekeken.


Tandheelkunde

Tandsteen of tandplak kan worden verwijderd met behulp van een detartratietoestel. Dit toestel werkt met behulp van ultrasone trillingen om het tandplak en tandsteen te verwijderen. Hierbij moet je huisdier wel onder volledige anesthesie.
copy-1888899_971817492834739_8279509460412631296_o.jpg 10293586_971817482834740_7314692864400927882_o


Chirurgie

U kunt bij de dierenarts terecht voor standaardoperaties zoals sterilisatie, castratie, maar ook voor wegname van tumoren of andere aandoeningen
Operaties gebeuren enkel op afspraak. Uw dier wordt ‘s morgens nuchter op de praktijk verwacht (geen drinken of eten vanaf 22h de avond ervoor), en het dier kan dezelfde avond na afspraak opnieuw worden opgehaald.


Hospitalisatie

Indien nodig, kan het dier onder toezicht verblijven op de praktijk zodat een nauwe opvolging van de toestand van uw dier kan plaatsvinden.

10583035_938566159493206_2624628289935487431_o


Labo-onderzoeken

Bloednames, puncties en sommige mestonderzoeken worden opgehaald door het labo. Bij routine-onderzoeken verwachten we de resultaten ‘s avonds indien de bloedname gebeurt vóór 12h of ‘s anderendaags indien later.


Vruchtbaarheid en KI

Vruchtbaarheidsopvolging en KI is mogelijk.
Vraag vrijblijvend meer info.


Voedingsadvies

Een goede gezondheid begint met een evenwichtige voeding. De dierenarts biedt u een algemeen gamme van gezonde voeding aan. In bepaalde gevallen kan een specifiek voedingsdieet noodzakelijk zijn voor de gezondheid van uw dier. Hiervoor hebben wij een veterinair gamma aan diervoeding beschikbaar op de praktijk. Wij werken voornamelijks met Hill’s, maar er kan ook steeds andere voeding besteld worden op aanvraag.


Spoedgevallen

Voor spoedgevallen ; bel 051/30.51.96

De praktijk neemt deel aan een wachtdienst, u belt naar het vertrouwde nummer en indien dierenarts Ines Verborgh van wacht is kunt u op de praktijk terecht. Indien een collega van wacht is, zal diegene zijn nummer op het antwoordapparaat te horen zijn.